diumenge, 30 d’octubre del 2011

la banda sonora de les Fires

Acabo de gastar 3 euros i migs i posteriorment he fet una cua de 10 minuts. Finalment un gitano de 14 anys em recull el tiquet i em deixa pujar a l'atracció en qüestió. Posem que és el Boomerang (la meva atracció preferida, aquell xute d'adrenalida, aquells nervis, les cames que tremolen, aquell pressió al pit, aquell moment de pensar que "'d'aquesta no te'n surts!"...)


Després de saltar amunt i enfonsar el cul en aquell seient estrany, i de quedar-te immobilitzat amb aquell aparell que t'envolta el cos, que et prem el pit, és aquell moment tant íntim de resar un pare nostre, d'encomanar-te a algun déu estrany, o simplement de deixar la ment en blanc. Ja no hi ha marxa enrere. El terra s'enfonsa sota els teus peus que pengen,  i el pèndol comença a bascular lentament, però a un ritme in crescendo. La pressió del vent a la cara, la velocitat i el vertigen, els crits dels altres passatgers masoquistes i veure fugaçment els amics assenyats sota els arbres de la devesa esperant-te.



Tot això mola, i més si va acompanyat d'aquella música patxangera que només sona bé i es pot escoltar sense haver de saltar per la finestra, quan estàs a punt de viure totes aquestes sensacions. Fa ambient i potencia aquells nervis previs a que comenci tota la moguda (i mai millor dit). Però d'uns anys cap aquí, una política estranya de l'Ajuntament de Girona, que no sé si obliga o beneficia, als firaires a posar música en català (ei, i sabeu que jo sóc la primera a escoltar música feta al nostre país!). Estar apunt de viure una experiència com la citada abans, amb Manel de fons, o encara pitjor amb "Qui s'enganxa a la rodanxa"... No mola. 

dimarts, 18 d’octubre del 2011

Ara que no tenim fanal...

Fa unes setmanes es va retirar el famós fanal de la plaça del Vi. La seva existència ha sigut curta però intensa, recordo la polseguera que va aixecar quan es va instal·lar just davant de l'Ajuntament. Aquell fanal que molestava tant a l'hora de fer actes a la plaça sobretot per Fires, aquell fanal que no s'avenia amb l'estètica del barri vell de Girona. Aquell fanal que havia esdevingut un símbol de l'anterior govern de l'Anna Pagans i el nou govern s'ha afanyat a retirar. Jo, què voleu que us digui, ja m'hi havia acostumat, i fins i tot m'agradava aquell tros de ferro allà al mig palplantat. Recordo algunes quedades d'adolescència a la farola de la Plaça del Vi (gairebé tant mítiques com les quedades a la farola de la Copa per Fires de Girona).

I parlant de les Fires de Girona, ja queda menys. 10 dies de compte enrere pels 10 dies més intensos de la ciutat (amb permís del Temps de flors). El típic compte enrere cap a uns dies més que idealitzats i que cada any van a menys. Deu ser l'edat. Ara que ja no tenim fanal a la plaça de l'Ajuntament i que podem gaudir de la façana de l'edifici consistorial del s. XIX, jo crec que se'n podria treure'n més partit. A Barcelona, d'això en saben....



Ja tenim pregoner, i sobretot ja tenim cartell (aquest any, genial!!!). Ara que no tenim fanal, cal fer esment, també, a les fortes retallades que any rere any estan patint les Fires (i de retruc els gironins). És patètic, en 2 anys han retallat el 50% de pressupost.

Picture

dijous, 13 d’octubre del 2011

Fa calor...

Deixant de banda la festivitat que podieu (o no) celebrar el 12 d'octubre, recordo que, remuntant-me anys enrere, en la meva infantesa era un dia important. Suposo que per a molts de vosaltres també, era el primer dia festiu des de que havia començat el curs. Amb una mica de sort era pont i hi havia 4 dies seguits de vacances!!! Era un dia assenyalat per aprofitar que encara no feia massa fred per anar a donar volts amb bicicleta o encara millor: anar a caçar els primers bolets de la temporada. Eren dies de començar a estrenar jerseis i pantalons de vellut (els abrics fins per fires, encara no!). 

Ahir, però, feia calor.


Ni abrics, ni jerseis, ni pantalons de vellut. Mànigues curtes i xancletes. Vaig ser al Port de la Selva gaudint d'un entorn meravellós, però al mateix temps indignada per haver deixat el banyador a casa. Però encara és més indignant tenir roba d'abric per estrenar i que fagi aquesta calor tant aplastant. Vaig passar una tarda canviant l'armari, plegant samarretes d'estiu i desant-les als calaixos; i treient jerseis i penjant-los més o menys cromàticament a l'armari. Mai havia tingut tantes ganes que vingués la fred. 

"Feina feta no fa destorb", diuen...

dissabte, 8 d’octubre del 2011

Jo vull ser Antònia Font


Jo vull ser Antònia Font.


Jo vull ser Antònia Font. Em compraré un escafandre blau elèctric, buscare feina en un combo patxanguero i viuré en un hotel de la costa. Voltaré amb taxi per l'illa de tots els mecanismes del talent, i moriré d'alegria després d'enamorar-me d'una astronauta russa. Seré un robot en un iglú amb el batiscafo aparcat a la porta. 

Vull ser Antònia Font i cantar en català a l'espai sideral cançons galàctiques amb un guitarra de cel·lofana i un Casiotone amb antena quatribòlica. Saltar entre els turistes que surten de la Drogueria Esperança amb un cucurutxo de galeta al cap cridant WA YEAH! Enregistrar discos estereofònics i sortir en un videoclip rosa-magenta cantant d'esquena a la càmara amb un micro de plàstic a la mà. 

Antònia Font menjant ensaïmades rellenes i bevent un vasito de xocolata desfeta a l'aquari de la més alta mar lul·liana, amb l'acompanyament d'una orquestra de núvols entrefilats. Antònia al Registre Civil Boletaire dels Demàs i dels Avuis, afinant amb el dit el contrabaix manual i el charles de pedal. Pinces a les orelles, cintes mètriques, ocellets esgarriats, ràdio supersònica, emoció domèstica i vida universal en un romanço estrellat, com un miracle de llum interior. Una exaltació continua i gens romàntica de l'"ara és el moment".

La Font de la felicitat. Armando Rampas! Partim cap al buit, cap al tot, amb els motors explosionant, disparats a la glòria, de minut en minut, fins a assolir el més irrepetible i fugicer dels espatagalls solfístics, interpretatístics i vesísitics.



- JAUME SISA, CANTAUTOR GALÀCTIC -






AQUESTA NIT ME'N VAIG DE CONCERT A L'AUDITORI DE GIRONA!!!! 


_____________________
Posts relacionats: http://deixamdirunacosa.blogspot.com/2011/06/antonia-font.html

dimecres, 5 d’octubre del 2011

Sopa de Cabra (IV): I el proper, on?

Barcelona: Feia impressió veure les prop de 18.000 persones
omplien de gom a gom el Palau Sant Jordi durant 3 nits consecutives
(a la foto, tot just s'estava emplenant!!!)

Girona: Després de ser al St. Jordi., el pavelló de Fontajau
em semblava minúscul, però hi varen cabre prop de 6000 persones
que van omplir-lo fins la bandera durant dues nits seguides.

Barcelona: Un esenari increïble, que varem gaudir des de lluny
(però hauria pogut ser molt pitjor si no haguéssim provat de moure'ns
del nostre lloc a la grada 300 = grada sènior)

Girona: L'escenari era molt més sobri i petit, tot molt més familiar;
però ells també eren més aprop del públic.

Barcelona: La tornada a casa va ser llarga i els cotxes s'aglomeraven
tot baixant de Montjuïc.


Girona: La ciutat que ja es col·lapsa en general en hores puntes,
a les 8 del vespre era impossible de travessar. La tornada no va ser
tant dura, però mai havia fet cua a la 1 de la matinada per arribar a casa.


A aquestes alçades, ja són pocs els il·lusos que encara creuen que els Sopa han fet una única gira commemorativa. A aquestes alçades ja són pocs els que no estan indignats o emprenyats per la "gran estafa". Això d'anunciar els concerts amb comptagotes els ha funcionat. Bona estratègia!! Encara fa pocs mesos negaven rotundament després dels concerts de Girona, ara en Quintana escrivia:

PODRÉ TORNAR ENRERE... quan sigui massa tard... quan sigui massa lluny". Encara sóc a l'accés de l'escenari. Quan soni aquesta cançó s'acabarà el concert. No crec que tornem a sentir el buit de fa 10 anys després de l'últim Razzmatazz. Allò era un comiat ple de "mai més". Això ha estat una altra cosa. Davant les preguntes sobre la continuïtat del grup vam decidir callar i dir que "no tocava". No volíem mirar més enllà del concert final a Girona, o sigui, el d'avui. No tinc pensaments, només sensacions. Totes bones i intenses. Amb el millor públic que haguéssim pogut imaginar. El vertigen enganxa, i el rock és vertigen. "Bona nit, malparits!

Però a mi el que realment m'ha indignat és que vaig comprar entrada pel primer i últim concert. Sóc així de maniàtica i em feia il·lusió. Al primer hi vaig ser... bé!! Però un cop esgotades les entrades del concert de Girona (i com era d'esperar) va sortir un nou concert a la ciutat. No passa res, ja no ve d'un més... Però van i el posen l'últim. Els Amics de les Arts quan van acabar la gira, van fer el 2n concert abans del primer, perquè els que van espavilar-se per tenir entrada pel darrer concert poguessin tenir aquest privilegi. Jo, en aquest cas, em vaig espavilar per tenir entrada pel darrer concert de Sopa (per un cop que m'espavilo!!), però en aquesta ocasió van ser els despistats, els de última hora, els que no van haver de marxar 5 minuts de la feina per fer les gestions per comprar l'entrada el dia que sortia (no fos cas que ens quedéssim sense...), els que van gaudir de l'últim concert: un concert més llarg i més emotiu que el del dia abans... i al mateix preu!!!

____________________________
Per si no teniu feina...

Sopa de Cabra (3 de març de 2011)