diumenge, 30 d’octubre del 2011

la banda sonora de les Fires

Acabo de gastar 3 euros i migs i posteriorment he fet una cua de 10 minuts. Finalment un gitano de 14 anys em recull el tiquet i em deixa pujar a l'atracció en qüestió. Posem que és el Boomerang (la meva atracció preferida, aquell xute d'adrenalida, aquells nervis, les cames que tremolen, aquell pressió al pit, aquell moment de pensar que "'d'aquesta no te'n surts!"...)


Després de saltar amunt i enfonsar el cul en aquell seient estrany, i de quedar-te immobilitzat amb aquell aparell que t'envolta el cos, que et prem el pit, és aquell moment tant íntim de resar un pare nostre, d'encomanar-te a algun déu estrany, o simplement de deixar la ment en blanc. Ja no hi ha marxa enrere. El terra s'enfonsa sota els teus peus que pengen,  i el pèndol comença a bascular lentament, però a un ritme in crescendo. La pressió del vent a la cara, la velocitat i el vertigen, els crits dels altres passatgers masoquistes i veure fugaçment els amics assenyats sota els arbres de la devesa esperant-te.



Tot això mola, i més si va acompanyat d'aquella música patxangera que només sona bé i es pot escoltar sense haver de saltar per la finestra, quan estàs a punt de viure totes aquestes sensacions. Fa ambient i potencia aquells nervis previs a que comenci tota la moguda (i mai millor dit). Però d'uns anys cap aquí, una política estranya de l'Ajuntament de Girona, que no sé si obliga o beneficia, als firaires a posar música en català (ei, i sabeu que jo sóc la primera a escoltar música feta al nostre país!). Estar apunt de viure una experiència com la citada abans, amb Manel de fons, o encara pitjor amb "Qui s'enganxa a la rodanxa"... No mola. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada