dijous, 28 de juliol del 2011

Rememorant la mítica evacuació de Vilopriu (un any després)

Eren es meves primeres colònies com a monitora, a Vilopriu (sobre)vivint durant 5 dies amb 57 nens. 

La primera nit va ser freda, les altres ja no tant, però el cansament s'acumulava i les galetes i les xuxes dels monitors volaven. Als vespres trobava a faltar el meu colacao, però els matins a la piscina ho compensaven tot. 

Però lo que va ser realment emocionant va ser dimecres. Després d'anar a la piscina i fer un taller, mentre dinavem ens va sobtar una columna de fum. Petita i estreta, "un pagès cremant matolls", vem pensar. Però de seguida la columna es va fer gran i el fum va cobrir el cel. La relaxació que haviem de fer al porxo la vem traslladar a les habitacions, per recomanació del propietari ("Tanqueu finestres, que no entri el fum"). Però els nens no es relaxaven: miraven per la finestra, cridaven, suposaven diferents finals tràgics, i fins i tot resaven. Clar que n'hi havien que no se'n enteraven del que passava i continuaven fent guerra de coixins. Els monitors, aguantant la compostura, feiem veure que no passava res, mentres per torns anavem a escoltar la ràdio dels mossos d'esquadra, i quan ens tencavem a l'habitació treiem tot el pànic que portavem a dins. Finalment vem fer maletes (per si de cas). Però aquest per si de cas va esdevenir una realitat quan un mosso va entrar al passadís i va cridar: EVACUACIÓ!!! Teniem 10 minuts. Els nens que per fi s'havien adormit després de fer-los xantatge amb xuxes, els vem haver de despertar i els sacs estaven per fer, així que vem deixar-los que es "creméssin" (jo ja donava la casa per calcinada!!!), però al final els 10 minuts es van convertir en 30 i vem recollir tots els sacs en una palangana i ens els vem endur. El bus va ser molt ràpid (i també el tinent d'alcalde (actual alcalde) i la regidora de joventut que van venir a rescatar als monitors) i a les 6 arribavem a Vilablareix.


evacuació!!!
La Vanguàrdia: El fuego ha obligado también a desalojar a 84 personas de la casa de colonias El Ginebró, la mayoría niños de entre 4 y 12 años -un total de 69-, que han sido enviados a casa.

_________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada